Duesenbergit laskeutumassa

|
Image
 

 

Saksalaiset Duesenberg-kitarat ovat hiljattain saapuneet myös Suomeen. Näissä soittimissa yhdistyvät 1950- ja '60-luvun muotokieli ja nykyaikaiset rakennusmenetelmät. Lisätään siihen vielä ripaus 1930-luvun art decoa sekä muutama oiva detaljiratkaisu ja lopputuloksena onkin todella mielenkiintoinen mallisto.

 

Amerikkalaiskitaristi Mike Campbell on valinnut oman nimikkosoittimensa perustaksi puoliakustisen Starplayer TV -mallin. Henkilökohtaisena lisukkeena toimii kitaran metallihohtoinen sininen väritys sekä laserilla kaiverrettu nimikirjoitus messingistä tehdyssä ja pinnaltaan niklatussa plektrasuojassa. Nimmarin alla oleva numero “30” viitaa siihen, että Tom Petty And The Heartbreakers viettivät viime vuonna 30-vuotisjuhliaan.
Starplayer TV-MC:n runko on valmistettu muotoon prässätystä vanerista. Kansi on kuusta, kun taas pohjaan ja sivuihin on käytetty vaahteraa. Kopan sisällä kulkee pituussuunnassa paksu vaahterainen keskipalkki.
Campbell-mallin kaula on vaahteraa ja liitetty runkoon liimaamalla. Reunalistoitettu otelauta on kauniin suklaavärisestä palisanteripalasta, ja siihen on asennettu 22 jumbo-kokoista nauhaa. Nauhatyö on ensiluokkaista.
Taakse kallistuvan lavan etupuolen reunat on jätetty ilman sinistä väriä ja näin näkyviin jäävä vaahterakaistale on kaunis jatke otelaudan reunalistoitukselle. Lavan muodon lisäksi myös kaularaudan säätökolon paksu metallinen peitelevy ja virittimien nupit ovat kovin art deco -henkisiä. Umpinaisissa Duesenberg Deluxe -virityskoneistoissa piilee kätevä ominaisuus. Kielen terävä pää jää niissä nimittäin virittimen akselin sisään, mikä kohentaa sekä kitaran ulkonäköä että soittajan turvallisuutta.

 

Teksti: Martin Berka, kuvat: Tommi Posa

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 2/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.