Anders Liljeström rakentaa kitaroitaan Helsingin Katajanokalla ja ehtii siinä sivussa olla järjestämässä akustista Soiva Puu -musiikkiklubia. Ainakin Instagramin perusteella mies on soitinrakentajana ns. nosteessa, eikä hän näytä arkailevan uusia soitinmalleja suunnitellessaan. Otimme kokeiluun kaksi Liljeström Modern -sarjan soitinta.
Ollessani syksyllä 2004 haastattelemassa John Renbournia Vantaan Martinus-salissa, paikalle saapui myös soitinrakennuksen opiskelija, joka pyysi fingerstyle-mestarilta palautetta rakentamastaan akustisesta kitarasta. Muistan kommenttien olleen rohkaisevia. Nyt Anders Liljeström on harjoittanut ammattiaan jo kymmenen vuotta.
Liljeström rakentaa hyvinkin monenlaisia kitaroita asiakkaiden tarpeiden mukaan. Modern-mallistossaan hän on kuitenkin vienyt kitaroiden tyyliä tarkoituksella perinteestä poikkeavaan suuntaan. Se näkyy molemmissa testaamissamme kitaroissa esimerkiksi lavan viritystappien asettelussa ja tallaratkaisussa.
Elysee Modern Jumboksi nimetyn akustisen baritonikitaran otelaudassa on myös erittäin mielenkiintoinen erikoisuus – harvinainen viuhkanauhoitus.
Liljeström Shark taas on toteutettu normaalilla akustisen skaalanpituudella ja otelautanauhoituksella, mutta omaperäinen kopan muoto kyllä erottaa sen vakiokitaroista.
Näin alkaa Riffissä 5/2015 julkaistu käyttötestiin perustuva artikkeli, jonka voit kokonaisuudessaan lukea lehden printtiversiosta, tai digitaalisena Lehtiluukkupalvelusta.
Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.