Loota Percussion – ei cajon eikä rumpusetti vaan Loota!

|
Image

Kotimainen keksintö yhdistää cajonin ja perinteisen rumpusetin hybridiksi, johon settirumpalikin saa solmittua helposti luontevan suhteen.

Rumpali Mika Lilja alkoi kehitellä Lootaa aluksi omiin tarpeisiin, kun pitkänhuiskea seinäjokelainen kyllästyi kyyristelyyn cajonia soittaessaan. Soittoasentoa oli saatava paremmaksi.
Matkan varrella Lootan kehittelyyn osallistui lukuisia rumpaleita, joilta kerättiin ideoita niin soundien kuin ergonomian osalta. Eritoten puumateriaalin oikeanlaisien paksuuksien löytämiseen käytettiin paljon aikaa.

Nyt käsillä on pitkällisen prosessin tulos, joka on sanalla sanoen kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas.
Lootan perusrakenne koostuu kahdesta laatikosta: basarista, jonka päällä istutaan, ja sen kannen etureunaan kiinnitettävästä pienemmästä laatikosta eli snaresta. Kannatinpalkki on kiinteästi snaressa kiinni ja sen toinen pää upotetaan Lootan etuseinämän hahloon ja kiristetään sormiruuvilla. Snaren etureunassa taas on kiinni ”hi-hat”.

 

Näin alkaa Riffissä 6/2016 julkaistu käyttötestiin perustuva artikkeli, jonka voit kokonaisuudessaan lukea lehden printtiversiosta, tai nyttemmin myös tältä samalta sivustolta. Koko lehden voit ostaa myös digitaalisena Lehtiluukkupalvelusta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.