Boss lupaa vastata huutoon, olipa tarpeen sitten saada perinteiseen kitarasoundiin kunnon mausteet, soittaa poikkeuksellisella vireellä tai muuttaa koko soitin vaikka ihan joksikin toiseksi instrumentiksi. Signaalin työstö GP-10:n sisuksissa hoidetaan mallintamalla ja kyseessä on valmistajan oma COSM- eli Composite Object Sound Modeling -tekniikka.
GP-10:n kahdesta liitännästä ensimmäinen on tarkoitettu tavallisen sähkökitaran tavalliselle signaalille ja silloin käyttöön saa GT-100-huippumallista poimitun efektimaailman. Jos käytössä on Rolandin heksafoninen GK-mikrofoni, voi sen signaalin kytkeä pedaalin erityisliitäntään, jolloin pääsee nauttimaan soitinmallinnoksista, virtuaalisista poikkeusvirityksistä ja synteettisestä äänimaailmasta. Luonnollisesti perinteiset kitarasoundit ja GK-kytkennän takaa aukeavat soundimaailmat voivat olla käytössä samaan aikaan, toinen toisensa täydennyksinä.
GK-mikrofonia käytettäessä GP-10 palvelee midi-konvertterina ja tallentimen kanssa toimijoita kiinnostanee, että pedaalin USB-liitännän ansiosta myös vaikka jokaisen kuuden kielen tallennus erikseen omalle raidalleen onnistuu.
Soundien muokkaukseen on oma Boss Tone Studio -ohjelmansa, jonka graafinen käyttöliittymä tekee valmistajan mukaan ohjelmoinnista yksinkertaista ja nopeaa. Boss tarjoaa myös nettiyhteyden kautta valmiiden soundien latausmahdollisuuden.
Lisätiedot: Roland Suomi