Tiedotteen mukaan Keystaget osaavat automaattisesti solmia yhteydet samaa kieltä puhuvien ohjelmistojen kanssa ja näyttävät jopa parametrien nimet sekä arvot säätimiensä oled-näytöillä. Yhteensopivuus yleisimpien DAW-ohjelmien kanssa toteutuu jo nyt, ja Ableton Liven sekä Korg Gadget -tuoteperheen tapauksissa integraatio on "virallistettu".
Ableton Liven tapauksesssa Keystagella voi suoraan ohjata transport-komentojen lisäksi ohjelman laitteita, jolloin kontrollerin kahdeksan ensimmäistä säädintä yhdistyvät automaattisesti ja Korgin mukaan salamannopeasti Abletonista kulloinkin valitun laitteen kahdeksaan ensimmäiseen parametriin.
Kummankin mallin koskettimisto on ns. puolipainotettu ja tunnistaa sekä mono- että polyfonisen jälkipainon (after touch).
Lisäksi koskettimisto välittää midin Polyphonic Expression -viestit, joita esimerkiksi juuri Ableton Live osaa sujuvasti tulkita. Erityisesti mainitaan Liven Drift-syntetisoija, jota soitettaessa MPE-ominaisuuksilla voi lajentaa ilmaisuaan perinteisen koskettimistona tuolle puolen.
Molempien Keystage-mallien mukana toimitetaankin lisenssi Ableton Live Lite 11 -ohjelman käyttöön.
Molempien kontrollereiden mukana tulee mobiilialaitteen käyttöä varten hieman nuottitelinettä muistuttava ritilä, jonka saa myös laskettua vaakatasoon. Keystage 61:ssä tämän ritilän voi kiinnittää myös soitimen oikeaan reunaan, jolloin se alaslaskettuna muodostaa yhdessä kansitason vapaan tilan kanssa tasaisien laskupaikan sylimikrolle.
Valmistajan mukan Keystagen oma arpeggio-toiminto lyö monipuolisuudellaan alan uudet pohjat ja sisältää lukuisten erityyppisten ja editoitavissa olevien valmiiden kuvioiden lisäksi harvinaisempia ohjausmahdollisuuksia, kuten vaikkapa arpeggioin käynnistyksen after touch -komennolla. Satunnainen soitto sekä geittaus mainitaan myös esimerkkeinä arpeggioiden muotoilumahdollisuuksista.
Sointuja soitettaessa voi omien sormitustensa sijaan käyttää myös Keystagen Chord-toimintoa, jossa jokaisen koskettimen taakse voidaan ennalta ohjelmoida jokin soiva sointu.
Tehtaalla laadittujen sointumaailmojen lisäksi kontrollerin muistissa on tilaa 32:lle käyttäjän itse työstämälle sointusetille.
Uutistiedotteen julkaisun aikaan Keystagen kerrotaan keskustelevan sujuvasti Cakewalkin, Cubasen, Digital Performerin, FL Studion, GarageBandin, Logicin, Pro Toolsin sekä Studio Onen kanssa, joskin sovitus kuhunkin ohjelmaan vaatii käyttäjältä jonkin verran asetusten muokkausta.
Sen sijaan Ableton LIven sekä Korgin oman Gadget-malliston kanssa integraatio toimii kaikilla tasoilla suoraan heti kytkennän jälkeen.
Keystagessa käytetään Midi 2.0 -protokollaa, jonka välityksellä kytkennän kumpaankin päähän liitetyt laitteet kykenevät keskustelemaan toistensa kanssa. Ohjaimen ja plug-in-tyyppisten applikaatioiden välillä tämän tapainen keskustelu on jo pitkään ollut mahdollista data-väylän kautta, mutta Midi 2.0:n avulla kommunikaatio onnistuu myös perinteisellä DIN-tyyppisellä midi-liitännällä. Niinpä Keystagea voi käyttää myös laajemman 2.0-standardia noudattavan midi-laitteiston kaksisuuntaisessa ohjauksessa.
Lisätiedot: EM Nordic