Ruokangas on julkistanut MK2 -version vuonna 2019 lanseeratusta Valvebucker-kitaramikrofonimallistaan. Ensimmäisenä putkitoimisena aktiivimikkinä tunnettua tuotetta on päivitetty useallakin eri tavalla.
Mikrofoni on nyt saatavilla sekä 4- ja 5-kielisille Ruokangas-bassoille että 7-kielisille Ruokangas-sähkökitaroille. Myös mikrofonin alkoasua on uudistettu.
Valvebucker toimii tavallisen kitarapedaalin kokoiseen rasiaan rakennetulla virtalähteellä, jossa on neljä liitäntää. Näistä kaksi on varattu soittimille – yksi Valvebucker-kitaralle (tai bassolle) ja toinen tavalliselle sähkösoittimelle. Näin settiin saa liitettyä kaksi eri soitinta, joiden välillä vaihto sujuu virtalähteen jalkakytkimellä.
Lähtöjä on myös kaksi: tavallinen kitaralaitteista tuttu balansoimatonon istrumenttitason signaali efektilaitteisiin tai vahvistimeen yhdistettäväksi, sekä balansoitu DI-lähtö äänipöytää tai audio interfacea varten. Molempia lähtöjä voidaan käyttää myös samanaikaisesti.
Valmistaja kertoo Valvebuckerin taltioivan kitaransoiton nyanssit mahdollisimman puhtaasti ja ilman soundin väritystä. Mikrofonin kontrolleihin kuuluu silti kaksi lisäkytkintä: kolmiasentoinen mode-valitsin mahdollistaa vaihtelun eri soundien (punch, mellow ja full spectrum) välillä ja 6 desibelin boostilla voidaan lisätä äänenvoimakkuuden lisäksi putkien kompressiota ja lämpöä.
Ruokangas Valvebucker Mk2 -mikrofonien mukana tulee lattiayksikkö, 3-metrinen XLR-kaapeli sekä virtalähde. Mikrofonit valmistetaan käsityönä Suomessa ja ne ovat saatavilla ainoastaan uutta kitaraa tilatessa 2 000 euron lisähintaan. Niitä ei siis ole mahdollista ostaa jälkiasennuksena tai erikseen. Mikrofoneissa käytetyillä nos-putkilla on elinikäinen takuu.
Virtalähteen väritys sovitetaan kunkin kitaran mukaan.
Videolla Mika Tyyskä esitteleee Valvebucker-kitaraa:
Lisätiedot: Ruokangas Guitars