Korg SV-2 – tuplasti stagea, tuplasti vintagea

Image

Korg lanseerasi NAMM-messuilla Stage Vintage 1 -keikkapianon rinnalle järeämmän version, jossa on enemmän kaikkea – aina K-Arrayn kanssa yhteistyössä suunniteltua kaiutinsysteemiä myöten.

 

 

Image


Stage Vintage 2 -pianoa valmistetaan kahdella eri koskettimistolla, 73 ja 88 koskettimen mittaisena.
Molemmissa versioissa on painotettu ja kosketusvoimakkuuden tunnistava Korg Weighted Real Hammer Action 3 -koskettimisto, jolle voi valita omaan soittoon parhaiten natsaavan reagointivasteen kahdeksasta eri käyrästä.

Kumpaakin pituutta saa joko ilman kaiuttimia, tai omalla runkoon upotetulla kaiutinsysteemillä varustettuna. Jälkimmäiset erottaa mallitunnuksen loppuun liitetystä S-kirjaimesta.
S-mallien kaiutinsysteemi koostuu stereovahvistimesta (2 x 15 wattia), kahdesta 2,5-tuumaisesta kaiuttimesta sekä kahdesta 3,5-tuumaisesta passiivisäteilijästä.

 

Image

 

Transponointi-toiminnon lisäksi pianon referenssivirettä voi säätää ja sen sisäistä viritystä voi myös muokata Tuning curve -valikosta.

Maksimipolyfoniaa SV-2:ssa on 128 äänen verran ja sitä voidaan käyttää kahteen rinnakkaiseen vyöhykkeeseen (split) sekä kahteen päällekkäin soivaan kerrokseen (layer) jaettuna.


Soundivalikoimaan kuuluu kaikkiaan 72 eri soitinääntä, jotka on jaoteltu kuuteen kategoriaan. Vintage-tyyppisten sähköpianojen joukosta löytyy peräti kuuden Rhodes-mallin ja neljän Wurlitzer-variaation soundit, ja päälle muutama Dyno-muunnelma.
Nykyajan sähköpianoja on paketoitu matkaan niin ikään kuusi ja niiden joukossa on Pianetin eri versioiden lisäksi FM-perustaisia, ja erilaisia hybridisoundeja.

Akustisia pianoja on niitäkin kaksi tusinaa, ja kolmas 12 virtuaalisoittimen setti kattaa sitten clavinetit, cembalon tyyppiset soittimet sekä seitsemän erilaista urkusoundia.

Heittolaariin "muut" Korg on sijoittanut jousistoja, muutama mattosoundeja, ja kaupan päälle vielä  muutamat brassi- ja soolosoundit.


Korg on varustanut SV-2:n efektiprosessorilla, joka tuottaa samanaikaisesti viisi yksittäistä perusefektiä modulaatiomausteista (phaser, flanger jne.) mm. viiveisiin ja kaikuihin.
Maustelaatikoista voi myös ammentaa säröjä, joita tuotetaan mallinnustekniikalla sekä ehtaa putkea käyttävällä Valve Reactor -kytkennällä, jonka pitäisi tuoda soundiin mukaan myös päätevahvistimen osuus. 

Kuudes efektityyppi on Korgin sanastossa nimeltään Total, ja kyseessä on päälähtöjen yhteyteen sijoitettu kompressori/limitteri. Siinä missä muita efektejä pääsee säätämään suoraan etulevystä, Total-efektin asetukset tehdään menun kautta.

Soundeja säätöineen ja mausteineen voi tallentaa kahdeksaan muistipankkiin, jotka jokainen sisältävät kahdeksan muistipaikkaa. Keikalle saa siis 64 valmiiksi muokattua soundia pikavalintojen taakse.

Midi-dataa kumpaankin suuntaan välittävän USB-liitännän kautta SV-2 voidaan yhdistää suoraan Mac-tietokoneeseen. Windows-kytkentää tarvitaan erillisen ajurin asennus ennen yhteispelin luonnistumista. 

Tietokoneelle asennettavalla SV-2-aplikaatiolla voi myös muokata soundeja laaja-alaisemmin kuin kojelaudan pikasäädöillä.

Image

Korg SV-2:n takalaitaan sijoitettujen liitäntöjen joukossa on pianopedaaleiden ohessa myös ekspressio-pedaaleille tarkoitetut liitännät.

Pituudeltaan Korg SV-2 on 73 koskettimen mittaisena 114,3 senttiä ja 88 koskettimen versiona 135,6 senttiä.
Painoa lyhyemmällä mallilla on ilman kaiuttimia 17,2 kiloa ja kaiuttimien kera 20,35 kiloa.
Pitemmän mallin vastaavat lukemat ovat 18,3 kiloa ja 24,45 kiloa.

Lisätiedot: EM Nordic